27 ianuarie 2011

Trandafiri cu mere



Ingrediente:
- 400 g aluat de foietaj
- 4 mere
- 6 linguri zahar
- 1 linguri scortisoara
- zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare:
- se taie merele se taie in sferturi, se scot coatoarele si apoi se taie felii subtiri
- acestea se pun intr-o cratita si se acopera cu apa
- se adauga in apa 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si se pun la fiert
- cand incepe sa fiarba se dau deoparte
- feliile de mar se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit
- se intinde foietajul si peste acesta se presara zaharul ramas si scortisoara
- se taie fasii de aluat de circa 1.5 cm si pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse


- apoi se ruleaza cat mai strans posibil


- rulourile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc
- dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. yamiii..arata delicios. Clar, o sa incerc si eu reteta !!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. sunt foarte buni, dar trebuie sa ai mare grija atunci cand ii rulezi...sa strangi bine k altfel se desfac...

    RăspundeţiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It