10 ianuarie 2012

Rulouri din piept de pui cu ciuperci



Pentru ca sunt sigura ca inca sunteti destul de satui de carnea de porc si de toate dulciurile pe care le-ati facut de sarbatori si le-ati savurat, am ales ca prima reteta postata din acest an sa fie o reteta din carne de pui, un aperitiv usor pentru burtica.:)

Ingrediente :
-1 piept de pui
-150 gr ciuperci champignon
- o ceapa mica
- sare, piper,
- ulei

Mod de preparare:
-
se spala pieptul de pui si se feliaza ca pentru snitele (eu il feliez de obicei subtire ca sa nu-l mai bat)
- se spala si se curata ciupercile si se taie bucatele cat de mari sau mici doriti (se opresc insa cateva intregi)
- se curata si se taie si ceapa
- intr-o tigaie se pune un pic de ulei la incins si se caleste ceapa
- cand ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile si se mai calesc impreuna 5-10 minute
- compozitia se condimenteaza cu sare si piepr dupa gust
- fiecare feliuta de piept se condimenteaza cu sare pe ambele parti si in mijlocul fiecarei felii se adauga o lingura din amestecul pregatit anterior
- se ruleaza cu grija pentru a nu iesi compozita din rulou si apoi rulourile se aseaza intr-un vas yena uns cu ulei
- fiecare rulou se unge cu ulei
- printre rulouri se aseaza ciupercile pastrate intregi


- se da vasul in cuptorul, in prealabil incalzit la 180 grade, si se lasa pana se rumesc rulourile, pe care din cand in cand le stropim cu zeama lasata de ciupercute


- cand sunt gata se servesc cu pofta, langa ce doriti sau chiar fara garnitura. Indiferent cum le papati sunt cu adevarat gustoase si sunt sigura ca o sa le incercati si alta data:P
- asta este rezultatul



Pofta buna!!!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share It