11 ianuarie 2017

Fursecuri spritate cu ciocolata



Nu am niste poze reusite la aceste fursecuri, pentru ca le-am facut repede in ziua de ajun, chiar inainte sa apara colindatorii la usa, iar apoi au disparut prea repede de pe platou pana sa mai reusesc eu sa le fotografiez. Deci sunt usor de facut, si la fel de usor de mancat! Si au un avantaj ca se pot pastra bine in cutii metalice si pot fi servite si dupa 2-3 zile!

Ingrediente (pentru circa 40 fursecuri):
- 150 g unt la temperatura camerei
- 200 g faina
- 100 g zahar
- un ou
- un plic zahar vanilat
- 1/2 esenta de vanilie
- 50 g ciocolata cu lapte
- 25 ml frisca lichida
- ornamente colorate

Mod de preparare:
- untul se mixeaza usor
- se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si se mixeaza pana crema devine spumoasa
- se adauga oul continuand mixarea
- la final se adauga faina treptat si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea totala a fainii
- amestecul obtinut se pune intr-u posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se fac mici gramajoare
- tava se da in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 15-20 de minute, pana cand fursecurile se rumenesc putin (mie imi plac mai rumene de asta le-am lasat putin mai mult la cuptor) sau pana ce talpa fursecului s-a rumenit putin
- cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit
- ciocolata rupta bucati, se pune pe foc mica impreuna cu frisca si se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata, se da deoparte, se lasa partial la racit si apoi se trec fursecurile cu o portiune prin ciocolata
- se aseaza pe un platou si se orneaza cu ornamente colorate
- se pastreaza foarte bine in cutii metalice inchise ermetic


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...